Ljubljana, 20. oktober 2014 – Po šestih mesecih intenzivnih priprav pod vodstvom strokovnih trenerjev so udeleženci adidas šole teka pripravljeni na Volkswagen 19. Ljubljanski maraton, ki letos poteka pod diamantnim sponzorstvom adidasa. Več kot dvesto tekačev, ki jih boste prepoznali po živo zelenih majčkah, tako že nestrpno odšteva dni do največje tekaške preizkušnje pri nas, na kateri se bodo spopadli s polmaratonom in maratonom. Šola teka je letos potekala že tretje leto zapored, udeleženci pa so tudi letos teoretsko in praktično znanje osvajali v Ljubljani, Mariboru in Celju.

Kaj za vas pripravlja adidas?
adidas kot diamantni sponzor Volkswagen 19. Ljubljanskega maratona pripravlja tudi dodatne aktivnosti za vse tekače. Med 23. in 26. oktobrom vam bo tako v posebnem adidas kotičku, ki bo postavljen znotraj prodajnega prostora Intersport na Gospodarskem razstavišču, na voljo analiza teka in pomoč pri izbiri primerne tekaške opreme. Usposobljeni tekaški strokovnjaki bodo opravljali brezplačen test tekaške obutve s tehnologijo footscan system™, ki  natančno analizira posameznikov podplat in tako ključno pripomore pri izbiri pravega para tekaške obutve. V adidas kotičku boste lahko opravili tudi sam nakup tekaških copat in ostale tekaške opreme.

adidas je sicer z organizatorji maratona pogodbo podpisal v februarju in s tem postal diamantni sponzor Ljubljanskega maratona za obdobje treh let.