Velenjski rokometaši so v srbski Kanjiži odigrali zadnje tri pripravljalne tekme. Na močnem mednarodnem turnirju so osvojili končno 4. mesto. Pred njimi je zadnji teden treningov, preden jih prihajajoči vikend čaka prvi pravi preizkus sezone. V kvalifikacijah za pokal EHF se bodo pomerili s švedskim Alingsasom.

Prvo tekmo turnirja so Velenjčani otvorili s premalo borbenosti v obrambi. Napake soigralcev je med vratnicama reševal vratar Emir Taletović, ki je tekmo odprl s prvo od svojih šestnajstih obramb. Velenjskim rokometašem v napadu igra nikakor ni stekla, a tudi gostje niso blesteli v napadu. Do 23. minute prvega dela smo spremljali izenačen dvoboj, nato pa je s +2 (10:8) dve minuti kasneje povedla ekipa Nexeja, ki je ob koncu polčasa pokazala boljšo igro in dobila prvi del s 13:8. V drugem delu tekme so hrvaški podprvaki ves čas ohranjali prednost treh ali štirih zadetkov. Rokometaši Gorenja niso našli lahke poti mimo obrambe nasprotnika in prva tekma se je končala z zmago ekipe iz Našic z rezultatom 27:21.

Petkovo, drugo tekmo turnirja, je zaradi bolečin v rami izpustil Nikola Špelić, ekipi pa se je v Srbiji pridružil srednji zunanji, Domen Tajnik. Rokometaši iz Šaleške doline so tekmo proti romunskemu nasprotniku začeli dobro, bolj zbrano kot dan poprej. Ekipa CMS Bucareste se je v 13. minuti približala in rezultat izenačila na 13:13. Nekaj boljših minut nasprotnika ter premalo zbranosti v napadu in romunska ekipa je skoraj do konca prvega dela ves čas vodila za dva zadetka ali več. Nato pa so sledile sijajne minute velenjski rokometašev, ko so z delnim rezultatom 4:0 ose prišle do vodstva in se ob polčasu v slačilnico odpravile z zadetkom prednosti (13:12). Po vrnitvi na parket so Velenjčani nadaljevali z dobro igro. Čvrsta obramba, zbranost v napadu in dobra realizacija hitrih protinapadov so krasile igro varovancev Zorana Jovičića skozi celoten drugi del. S trinajstimi obrambami se je ponovno izkazal vratar Taletović, šest zadetkov pa je za zmago prispeval Aleks Kavčič.

Na zadnji tekmi turnirja v napadu Velenjčani nikakor niso našli rešitve v napadu. Napake soigralcev je na drugi strani popravljal vratar Emir Taletović, ki je ob začetku tekme branil tri pomembne strele. A se je prav tako na drugi strani med vratnicama izkazal danski vratar, ki je zaklenil svoja vrata. Ose so se ob koncu prvega dela zbrale, pokazale nekaj dobrih potez v napadu in se nasprotniku približale na zadetek zaostanka 12:13. V 9. minuti drugega dela so si rokometaši Esbjerga priigrali prednost šestih zadetkov (16:22). V napadu so dosegali lahke zadetke, na drugi strani pa s čvrsto obrambo ter vratarjem, ki je bil v odlični dnevni formi, niso pustili Velenjčanom do zadetka. Črno-rumeni se do konca tekme niso uspeli približati nasprotniku in so morali premoč priznati danski ekipi, ki je bila boljša s 27:20.

Četrtek, 23. avgusta, 20.00 (Kanjiža, Srbija): Gorenje Velenje : RK Nexe Našice 21:27 (9:13)
Gorenje Velenje: Taletović 16 obramb, Vujović 1 obramba, Logar, Mazej 4, Haseljić 2, Špelić, Matanović 3, Levc 2, Stojnić 1, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 3, J. Tajnik, M. Kavčič 4, A. Kavčič 1.

Petek, 24. avgusta, 18.00 (Kanjiža, Srbija): Gorenje Velenje : CSM Bukuresti 24:22 (13:12)
Gorenje Velenje: Taletović 13 obramb, Vujović, Logar, Mazej 2, Haseljić 4, D. Tajnik 3, Matanović, Levc 2, Stojnić, Miklavčič, Banfro, Verdinek 4, J. Tajnik, M. Kavčič 3, A. Kavčič 6.

Nedelja, 26. avgusta, 13.00 (Kanjiža, Srbija): Gorenje Velenje : Ribe-Esbjerg HH 20:27 (12:13)
Gorenje Velenje: Taletović 11 obramb, Vujović 4 obrambe, Logar, Mazej 1, Haseljić 1, D. Tajnik 4, Matanović 1, Levc 1, Stojnić 2, Miklavčič, Banfro 1, Verdinek 2, J. Tajnik, M. Kavčič 1, A. Kavčič 5.

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje