Ob 20. obletnici legendarnih kopačk Predator, ki so zaslovele tudi po zaslugi Davida Beckhama in Zinedina Zidana, je adidas predstavil novo serijo, poimenovano Predator Instinct. Z novimi kopačkami, ki predstavljajo reinkarnacijo prve serije iz leta 1994, se adidas vrača h klasični kombinaciji rdeče, bele in črne barve. Hkrati pa kopačke izražajo živalski instinkt, s katerim se lahko pohvalijo tudi nogometaši, ki jih nosijo.

Tehnologije, uporabljene pri izdelavi novih kopačk, igralcem omogočajo popoln nadzor nad igro. Največjo inovacijo predstavlja revolucionarni Control frame, ki se razteza čez celotno površino kopačke in tako zagotavlja ultimativen stik, oprijem ter nadzor nad žogo. Navedene lastnosti so ključne za hitro preigravanje in spremembo smeri. Poleg tega je kopačka izdelana iz natančno razvitih materialov, med drugim gel vložka in nove tehnologije Hybridtouch, ki omogočajo popoln nadzor in udobje, medtem ko nov TPU podplat zagotavlja večjo fleksibilnost gibanja.

Pri oblikovanju novih kopačk se je adidas zgledoval po plenilcih iz živalskega sveta, ki se lahko pohvalijo z neverjetnim lovskim nagonom. Slednjega je mogoče povezati tudi z lastnostmi igralcev, za katere je bila izdelana nova serija kopačk. Med njih lahko štejemo nemškega vezista Mesuta Özila in ostale nogometne velikane, kot so Edin Džeko, Xavi Hernandez, Andrea Poli in Julien Draxler. Nogometaši so novo kolekcijo že pričeli uporabljati, in sicer po prihodu iz Svetovnega nogometnega prvenstva. 

Razvoj legendarnih kopačk si lahko ogledate v video posnetku:  
http://www.youtube.com/watch?v=ws1Pp5js8sU&feature=youtu.be.

Za dodatne informacije obiščite spletno adidas.com/football

tekst in foto: Propiar d.o.o.