Rokometaši Gorenja Velenja so v šestnajstem krogu Lige NLB gostovali v Celju pri aktualnih državnih prvakih. Po šestdesetih minutah tekme so velenjske ose premoč morale priznati Pivovarjem, ki tako ostajajo na vrhu lestvice. Veliki derbi je na tribune dvorane Zlatorog privabil mnoge rokometne navdušence. Dve najboljši slovenski ekipi sta že v uvodnih minutah tekme pokazali, da bomo vseh šestdeset minut spremljali derbi v pravem pomenu besede. Ekipi sta se vse do dvajsete minute izmenjevali v vodstvu. Prvo večjo prednost so Celjani dosegli v triindvajseti minuti, ko so z zadetkom Tadeja Mazeja povedli za tri (11:8). Velenjčane je med vratnicama zopet reševal Matevž Skok, ki je v prvem polčasu zbral devet obramb. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 13:11. 

Rokometaši Gorenja Velenja so zaostanek iz prvega polčasa uspeli nadoknaditi že v drugi minuti drugega polčasa, ko je Domen Tajnik rezultat izenačil na 13:13. V nadaljevanju drugega polčasa Ose niso našle rešitve za celjsko obrambo in razpoloženega vratarja. Celjani so v 42. minuti izenačili najvišjo prednost na tekmi in spet povedli za tri. Po rdečem kartonu, ki ga je deset minut pred koncem tekme, zaradi tretje dvominutne izključitve prejel Peter Šiško, pa so Celjani prednost iz minute v minuto višali. Zmage so se po šestdesetih minutah veselili domačini (28:22), ki so z zmago ohranili vodilni položaj na lestvici lige NLB. Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki Celjan Ante Ivanković. Pri Velenjčanih so po štirikrat mrežo zatresli Tajnik, Sokolič in Šiško. Matevž Skok je zbral 12 obramb. Varovanci Zorana Jovičića bodo že ta petek v domači dvorani gostili ekipo RK Slovenj Gradec. Tekmo si boste lahko v neosrednem prenostu ogledali na Sportklubu. 

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje: ˝Težko karkoli rečem po takšni tekmi. Mislim, da smo imeli veliko težav s koncentracijo. Glave niso bile prave in tudi če bi igrali tri dni danes ne bi zmagali. Sedaj se moramo zbrati in pogledati analizo, ter se pripraviti na pokalno tekmo. Borili smo se, nobenemu od soigralcev nimam kaj zameriti, ampak danes žal ni bil naš dan.˝

16. krog Lige NLB, 26. februar, 20.00 (dvorana Zlatorog, Celje)
Sodnika: Ozren Backović, Mirko Palacković
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 28:22 (13:11)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Bojić, Belkaied, Strmljan (2), Knez, Mazej (6), Cokan, Marguč (4), Antonijević, Ivanković (7), Janc, Muhović, Žabić (1), Mlakar (2), Vlah (1), Martinović (1), Suholežnik (4)
RK GORENJE VELENJE: Skok (12 obramb), Taletović, Tajnik (4), Pipp (1), Pajt (2), Hebar, Drobež (1), Mlivić M., Sokolič (4), Verdinek (2), Šiško (4), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić T., Predović (1), Hriberšek 
Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško (2/2), RK Gorenje Velenje (1/2)

Foto: RK Gorenje Velenje