Šestnajsti krog Lige NLB bo postregel z velikim derbijem dveh najboljših slovenskih ekip. V nedeljo, 26. februarja si bosta v dvorani Zlatorog nasproti stali celjski Pivovarji in velenjske Ose. Zahtevni februar Velenjčani zaključujejo z derbijem proti aktualnim državnim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško. Dve najboljši slovenski ekipi sta se v tej sezoni srečali že dvakrat. Prvič so na tekmi Superpokala Slovenije slavili črno-rumeni, drugič pa so na tekmi državnega prvenstva zmago domov odnesli celjski rokometaši. Za obema ekipama je zahteven februar.

Tako Veljenčani kot tudi Celjani so do velikega derbija bili aktivni na dveh frontah. Poleg domačega državnega prvenstva, sta obe ekipi moči merili tudi v evropskih tekmovanjih. Varovanci Alema Toskića, se po porazu od Kiela poslavljajo od Lige prvakov, medtem pa marca čakata Ose dve tekmi v četrtfinalu Evropskega pokala. Celjani so trenutno vodila enipa državnega prvenstva in imajo pred rokometaši Gorenja Velneja točko prednosti. Ekipa, ki bo na nedeljski tekmi slavila bo tako prevzela vodilni položaj v Ligi NLB.

Matic Verdinek, rokometaš RK Gorenje Velenje: "Pričakujem dober derbi med nami in Celjani. Obe ekipi sta po napornem februarju nekoliko utrujeni. Mi imamo kar nekaj poškodovanih igralcev, verjamem, pa, da so tudi oni načeti. Mi se na nasprotnika dobro pripravljamo, kakšen pa bo razplet pa bomo videli v nedeljo."

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje: "V nedeljo nas čaka nov derbi. Ta tekma prinaša zelo veliko, saj lahko že zdaj napove državnega prvaka, v primeru, da se nobeni od ekip ne zgodi kakšen kiks do konca sezone. Mi smo takoj po tekmi z Loko začeli s pripravami na Celjane, ki so tako kot mi v februarju igrali na dveh frontah. Mi bomo v tekmo vatopili maksimalno in dali od sebe največ kar lahko."

16.krog Lige NLB, 26. februar, 20.00 (dvorana Zlatorog, Celje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 

Foto: RK Gorenje Velenje