V novo leto so v našem največjem nakupovalnem središču Citypark vstopili z novimi dogodki. Čakajo nas zimska znižanja, pestre aktivnosti za vse obiskovalce, poleg tega bodo letos obeležili tudi 21. rojstni dan. Andrej Ropret, center manager Cityparka, nam je razkril pretekle uspehe nakupovalnega središča in načrte za prihodnje.

Kako ocenjujete minulo leto?
To je bilo eno prvih let, ko se je po epidemiji, torej po dveh letih, vse umirilo in nas koronski ukrepi niso zaznamovali. Predvsem živahen je bil december, ko so ljudje res veliko nakupovali. Tudi naši dogodki so bili dobro obiskani, vidi se, da so obiskovalci pogrešali doživetja, druženja in pa nakupovanje v stacionarni trgovini. 

Bi lahko tudi rekli, da se opazi, da se ljudje radi vračajo v nakupovalna središča?
Več kot to, opazi se, da se ljudje radi družijo in so ta del pogrešali. Nakupovanje je za njih tudi doživetje, saj radi stvari vidijo v živo, jih otipajo, se o izdelku pozanimajo, vmes s kom srečajo in gredo na kavo ali okusno kosilo. Gre za več prijetnih stvari hkrati, ki jih lahko združijo v doživetje na enem mestu.  

Katere dogodke iz preteklega leta bi posebej izpostavili?
Predvsem bi izpostavil našo zgodbo o uspehu. Marca lani smo namreč obeležili 20-letnico delovanja Cityparka kot paradnega konja slovenskih nakupovalnih središč. Pripravili smo 20 dni praznovanja, rekreacije in zabave v treh deželah. Avgusta smo v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije pripravili razstavo fotografij najboljših slovenskih odbojkarjev iz Evropskega prvenstva 2021 ter Lige narodov 2021 in 2022. S tem smo obeležili začetek svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga je gostila Slovenija. V božični izdaji revije Metropolist, pa smo kot prvi presenetili s prav posebno modno zgodbo skozi oči umetne inteligence. Pripravili smo modno zgodbo, ki je studijsko fotografijo smiselno zlila v modno zgodbo z ozadji, ki so bila pripravljena s pomočjo umetne inteligence. V decembru pa so nas obiskali in otroke s sladkimi presenečenji razveselili tudi vsi trije dobri možje – Miklavž, Božiček in Dedek Mraz in posebej letos so jih bili naši najmlajši obiskovalci zelo veseli.

V nakupovalnem središču ste vedno bolj tudi okoljsko usmerjeni. Katere projekte bi poudarili?
Vseskozi smo trajnostno mobilno usmerjeni. Tako smo že pred leti v parkirni hiši vgradili najmodernejši parkirni sistem za takratne čase v Ljubljani. Med korono smo postavili nove sodobne polnilnice za električne avtomobile. Naredili smo tudi novo kolesarnico, sedaj imamo kar 106 parkirnih mest za kolesa. Poleg tega smo zgradili avtobusno postajališče in postavili »car sharing« lokacijo. Po prenovi pa imamo tudi najmodernejši sistem hlajenja, ki je zelo učinkovit. Poraba energije je manjša, manj je tudi izpustov ogljikovega dioksida in s tem manj obremenjevanja okolja.

Kaj si lahko obetamo v letošnjem letu?
Najprej lahko izkoristite zimska znižanja in v 120 trgovinah izberete ugodna trendovska oblačila, obutve, športne opreme, v drugi polovici januarja pa bomo za obiskovalce postavili še brezplačna Mini golf igrišča. Najmlajši obiskovalci lahko ob sredah popoldne nadgrajujejo svojo kreativnost z ustvarjalnimi delavnicami, vsak prvi petek v mesecu pa jih čakajo gledališke predstave. Sicer skozi celo leto načrtujemo zanimive in zabavne aktivnosti za obiskovalce vseh generacij. Spomladi nas čaka praznovanje 21. rojstnega dne, skupaj pa bomo obeležili tudi večje in manjše praznike.

Intervju je pripravila Karin Lisjak.

Foto: Alen Karupović